Saltic Resort & SPA, Grzybowo
Saltic Resort & SPA, Grzybowo
Szef Kuchni poleca, czyli propozycje z najnowszej karty Restauracji Natura

Szef Kuchni poleca, czyli propozycje z najnowszej karty Restauracji Natura

Przyjazd 05 sie 21'
Wyjazd 06 sie 21'
Goście 2 Osoby dorosłe osoba dorosła
Hotel Saltic
  1. Zamień urlop w niezapomniane przeżycie
  2. Aktualności
  3. Szczegóły wydarzeń
14 czerwca 2021

Natura na talerzu to, według naszego Szefa Kuchni, tradycyjne receptury, najlepsze lokalne produkty oraz nowoczesne połączenia smakowe. Zapraszamy do wypróbowania naszej nowej letniej karty Restauracji Natura. Sprawdźcie koniecznie, które dania będą hitem nadchodzącego sezonu lato 2021!

Nasz Szef Kuchni Szymon Gawryjołek zaprasza Was w kulinarną podróż po smakach Pomorza Zachodniego. Przed Wami 5 pozycji, wybranych przez samego Szymona, obok których nie możecie przejść obojętnie odwiedzając naszą restaurację w tym sezonie:

  • Pstrąg z Zielenicy

Ta wyjątkowa przekąska zachwyci każdego wielbiciela ryb. Pstrąg hodowany w pobliskiej miejscowości Zielenica. Podawany na surowo, peklowany w Soli Kołobrzeskiej, pozyskiwanej z wody leczniczej, mającej źródło w Kołobrzegu. Dzięki dodatkom takim jak duża ilość kopru z naszego ogródka oraz wędzonego crème fraîche z naszej wędzarni, danie nabiera wyjątkowego charakteru.

 

  • Consommé z kaczki

To autorska propozycja naszego Szefa Kuchni, inspirowana kuchnią francuską. Zupa gotowana po francusku z Kaczki Staropolskiej, podawana z pierożkami własnej produkcji. Dla podbicia smaku i aromatu Szef Kuchni dodaje esencję z lubczyku, wyhodowanego w naszym ogrodzie.

 

  • Okoń z musem kalafiorowym z wanilią

Zapomniany okoń słodkowodny, niegdyś bardzo popularny, charakteryzuje się soczystym, sprężystym i lekko słodkawym mięsem. Poławiany w pobliskich jeziorach. Przyrządzony w tradycyjny sposób, z patelni. Podawany z musem z kalafiora z nutą wanilii, romanesco oraz esencją z pomidorów dostarczanych przez lokalnych ogrodników. Lekkie, świeże danie, idealne na letnie dni.

 

  • Pierogi z wędzonym twarogiem

Nasze regionalne menu nie może obejść się bez pysznych pierogów. Tradycyjne pierogi kuchni polskiej, ale w wykonaniu „de luks”. Do farszu użyto twarogu wędzonego w naszej wędzarni oraz specjalnie wyselekcjonowanych ziemniaków truflowych. Dla dodatkowego podbicia smaku dodano piankę z palonego kalafiora oraz pieczoną szalotkę. 

 

  • Dania VEGE

Coraz więcej osób poszukuje dań wegańskich. To szczególnie im dedykujemy propozycje z naszego menu takie jak: gołąbki z kaszą jaglaną, makaron udon z boczniakami, hummusy, wegańskie burgery, szeroki wybór sałatek oraz vege desery. Mamy jednak nadzieję, że wszyscy nasi goście z ciekawością spróbują tych niecodziennych propozycji, które łączą w sobie etyczne podejście do jedzenia z wysoką jakością produktów i obłędnym smakiem.

Zapraszamy!

mobile nav bg
Zobacz na mapie
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij